جلسه دفاع از پایان نامه سرکار خانم مهندس مهسا بهروش در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی محیط کار برگزار شد
دفاع پایان نامه دانشجو مهندس مهسا بهروش تحت عنوان "بررسی راندمان فناوری هیبریدی کواکسیال سیم-سیلندر مینی الکتروسیکلون در حذف ذرات با قطر 0.5 تا 10 میکرون" به راهنمایی استاد محترم جناب آقای دکتر رسول یاراحمدی در تاریخ 21 بهمن 1403 برگزار گردید.
مهسا بهروش دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی بهداشت حرفهای و ایمنی محیط کار؛ در راستای توسعه سیستمهای فناورانه تصفیه هوا، در پایان نامه خود با عنوان «بررسی راندمان فناوری هیبریدی کواکسیال سیم-سیلندر مینی الکتروسیکلون در حذف ذرات با قطر 0.5 تا 10 میکرون» برای اولین بار به طراحی و ساخت محصول هیبریدی با ادغام انرژی الکتریکی تخلیه کرونا همراه با تولید پلاسمای سرد در داخل بدنه سیکلون پرداخت. در این مطالعه، ابتدا طراحی دستگاه بر اساس مشخصات سیکلون استارمند و حجم پلاسمای مورد نیاز الکتروسیکلون انجام شد. سپس راندمان و افت فشار سیستم در شرایط عملیاتی مختلف (دما، سرعت جریان ورودی، ولتاژ مصرفی و غلظت ذرات ورودی) در قطر سایزهای 0.5 تا 10 میکرون بررسی گردید. بهموازات آن، با استفاده از فرمولهای تحلیلی، فاکتور سینرژی و فاکتور کیفیت برای بررسی اثر هم افزایی و عملکرد ادغام سیستم هیبریدی الکتروسیکلون محاسبه و بررسی شد.
نتایج نشان داد که با افزایش دمای جریان سیال و غلظت ذرات، کارایی جمعآوری الکتروسیکلون کاهش مییابد. همچنین وی خاطر نشان کرد که سرعت پایین جریان هوا، زمان ماند ذرات با میدان الکتریکی را افزایش داده و کارایی جمعآوری ذرات ریز را بهبود میبخشد. افزایش ولتاژ نیز باعث افزایش کارایی جمعآوری، بهویژه برای ذرات ریزتر میشود. مجموعهای از این آزمایشها نشان داد که طراحی سیستم کوآکسیال سیم-سیلندر الکتروسیکلون کوچک دارای فاکتور سینرژی مثبت میباشد. این تحقیق نشان میدهد که با استفاده از این دستگاه تصفیه جدید، میتوان به راندمان جمعآوری بالای ذرات با افت فشار کم و مصرف انرژی پایینتری نسبت به سایر سیستمهای هیبریدی دیگر دست یافت.
کامنت