بررسی ارتباط بین سلامت معنوی با اضطراب در زنان باردارمراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر ابهر
دفاع پایان نامه دانشجو زهره افشاری تحت عنوان بررسی ارتباط بین سلامت معنوی با اضطراب در زنان باردارمراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر ابهر در سال 1400 به راهنمایی سرکار خانم دکتر خارقانی مقدم مورخ "1401/05/30" برگزار میگردد.
دفاع پایان نامه دانشجو زهره افشاری مقطع کارشناسی ارشد رشته آموزش جامعه نگر در نظام سلامت، تحت عنوان " بررسی ارتباط بین سلامت معنوی با اضطراب در زنان باردارمراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر ابهر در سال 1400 " به راهنمایی سرکار خانم دکتر خارقانی مقدم و مشاوره سرکار خانم دکتر ابوالقاسمی مورخ "1401/05/30" در سالن کنفرانس برگزار میگردد.
چکیده :
مقدمه
اضطراب بارداری و همچنین باورهای فراشناختی و نگرانی های مرتبط با بارداری از مشکلات اساسی بین زنان باردار می باشد. سلامت معنوی به عنوان یکی از مؤلفه های مهم سلامت، نه تنها بر حالت های خلقی و سلامت روانی افراد موثر است، بلکه شرایط جسمانی آن ها را نیز بهبود می بخشد. به همین دلیل مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین سلامت معنوی با اضطراب در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر ابهر در سال 1400انجام پذیرفت.
روش انجام کار
مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد که با هدف بررسی ارتباط بین سلامت معنوی با اضطراب در 97 زن باردار مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر ابهر انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه سه پرسشنامه شامل سوالات مربوط به مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه استاندارد سلامت معنوی پولوتزین و الیسون و پرسشنامه استاندارد اضطراب بارداری وندنبرگ بود. پس از تکمیل پرسشنامه ها، دادهها وارد نرم افزار آماری SPSS نسخه22 شد و مورد پایش و بررسی قرار گرفت. جهت بررسی میزان همبستگی، از ضریب همبستگی پیرسن و برای بررسی ارتباط بین متغیرهای کیفی از آزمون کای دو استفاده گردید. تمامی آزمونها در سطح اطمینان 95 درصد انجام شد
یافتهها
54/84 % مادران باردار شرکت کننده در مطالعه سن کمتر از 30 سال داشتند و میانگین نمره سلامت معنوی در مطالعه حاضر7/55 بود که نشان دهنده سطح متوسط سلامت معنوی شرکت کنندگان است. میانگین نمره اضطراب 6/154 بود. بیشترین میانگین نمره مربوط به مولفه اضطراب ترس از تغییرات در خلق و خو و پیامدهای آن بر کودک 80/40 و کمترین میانگین نمره مربوط به مولفه اضطراب ترس از به دنیا آوردن یک بچه با مشکل جسمی یا روانی 23/12 بود. بین مولفه سلامت وجودی (یکی از ابعاد سلامت معنوی) و مولفه های اضطراب همبستگی معنی دار وجود داشت(05/0>P).
نتیجهگیری
سلامت معنوی یکی از ابعاد مهم سلامت است که افزایش آن موجب کاهش ترس از زایمان، ترس از به دنیا آوردن یک بچه با مشکل جسمی یا روانی، ترس از تغییر در روابط زناشویی، ترس از تغییرات در خلق و خو و پیامدهای آن بر کودک، ترس های خودمحورانه و یا ترس از تغییرات در زندگی شخصی مادر باردار می گردد، که این امر بر سلامت مادران، زایمان مناسب و تولد نوزاد سالم تاثیرگذار خواهد بود.
کلید واژهها
سلامت معنوی، اضطراب، بارداری، مراکزخدمات جامع سلامت
عنوان مقاله :
بررسی ارتباط بین سلامت معنوی با اضطراب در زنان باردارمراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر ابهر در سال 1400
کامنت