بررسی میزان اضطراب و اعتماد به نفس درمراقبت از کودک زیر یک سال در زنان نخست زای نوجوان و جوان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان زنجان سال 1400
دفاع پایان نامه دانشجو فریده کلانتری تحت عنوان بررسی میزان اضطراب و اعتماد به نفس درمراقبت از کودک زیر یک سال در زنان نخست زای نوجوان و جوان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان زنجان سال 1400 به راهنمایی سرکار خانم دکتر صلحی مورخ "14/08/1401" برگزار می¬گردد.
دفاع پایان نامه دانشجو فریده کلانتری مقطع کارشناسی ارشد رشته آموزش جامعه نگر در نظام سلامت گرایش سلامت باروری
تحت عنوان " بررسی میزان اضطراب و اعتماد به نفس درمراقبت از کودک زیر یک سال در زنان نخست زای نوجوان و جوان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان زنجان سال1400 " به راهنمایی سرکار خانم دکتر صلحی و مشاوره سرکار خانم دکتر ابوالقاسمی مورخ "14/08/1401 " در سالن کنفرانس برگزار میگردد.
چکیده :
مقدمه
در دوران پس از زایمان مادر در مورد سلامت خود و کودک نگران است و تغییراتی در سیستم بدنی، روانشناختی، اقتصادی، روابط جنسی و اجتماعی تجربه میکند. این تغییرات به همراه محدودیتهای ساختاری میتواند منجر به اضطراب و پایین آمدن اعتماد به نفس مادر شود و کارآیی مؤثر زنان را در نقش جدید بهعنوان مادر مختل نماید. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان اضطراب و اعتماد به نفس درمراقبت از کودک زیر یک سال در زنان نخست زای نوجوان و جوان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان زنجان انجام شد.
روش انجام کار:
این پژوهش مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی با حجم نمونه 291 نفر از زنان متاهل 15-28 ساله نخست زا در سال 1400 در شهر زنجان انجام شد. داده ها توسط فرم مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه استاندارد مقیاس اضطراب اشپیل برگر و پرسشنامه اعتماد به نفس آیزنگ گردآوری و در نرم افزار SPSS نسخه 16 با استفاده از شاخص های آماری توصیف و با کاربرد آزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: میانگین نمره اعتماد به نفس و اضطراب آشکار در شرکت کننده های مورد پژوهش به ترتیب 08/22 و 08/28 بود و میانگین نمره اضطراب پنهان و کل به ترتیب 82/58 و 91/53 بود. نمره اضطراب آشکار با سطح تحصیلات و نمره اضطراب پنهان با شغل همسر ارتباط معنادار داشت. نمره اعتماد به نفس نیز با شغل همسر ارتباط معنادار داشت. به این صورت که زنانی که شغل همسرشان کارگر بود، میانگین نمره اعتماد به نفس پایین تری داشتند. میانگین نمره اضطراب پنهان، آشکار و کل نیز با شغل همسر ارتباط معنادار آماری داشت بدین صورت که زنانی که همسرانشان به کارگری اشتغال داشتند، میانگین نمره اضطراب بالاتری داشتند. میانگین نمره اضطراب آشکار در سطوح تحصیلی راهنمایی، دبیرستان و دیپلم بیشتر از سایر سطوح تحصیلی بود. بین اعتماد به نفس با اضطراب آشکار و پنهان و کل همبستگی معکوس وجود داشت یعنی با افزایش اضطراب، اعتماد به نفس درمراقبت از کودک زیر یک سال کاهش می یافت.
نتیجهگیری : میانگین میزان اضطراب و اعتماد به نفس در مراقبت از کودک زیر یکسال در زنان مورد بررسی .به ترتیب 08/28.و08/ 22 و میانگین نمره اضطراب پنهان و کل به ترتیب 82/58 و91/53 بود وافزایش اضطراب در زنان مورد بررسی با با کاهش اعتماد به نفس درمراقبت از کودک زیر یک سال همراه بود . از نتایج این مطالعه در برنامه ریزی مداخلات ارتقایی در این زمینه کار برد دارد. در این برنامه ها باید زنان نخست زایی که سطح تحصیلات کمتر از راهنمایی دارند و همسرانشان به کارگری اشتغال دارند مورد توجه قرار گیرند .
کامنت