بررسی وضعیت تغذیه ای زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر خدابنده در دوران بارداری و ارتباط آن با روند رشد کودکان آنها تا 24 ماهگی
دفاع پایان نامه دانشجو نسرین دشتکی حصاری تحت عنوان بررسی وضعیت تغذیه ای زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر خدابنده در دوران بارداری و ارتباط آن با روند رشد کودکان آنها تا 24 ماهگی در سال 1399 به راهنمایی آقای دکترمنصوریان مورخ "1401/6/15" برگزار می¬گردد
دفاع پایان نامه دانشجو نسرین دشتکی حصاری مقطع کارشنـاسی ارشـد رشته آموزش بهداشت تحت عنوان " بررسی وضعیت تغذیه ای زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر خدابنده در دوران بارداری و ارتباط آن با روند رشد کودکان آنها تا 24 ماهگی در سال 1399" به راهنمایی آقای دکتر منصوریان و مشاوره آقای دکتر آزادی مورخ "1401/6/15"در سالن کنفرانس برگزار میگردد.
چکیده :
مقدمه
شاخصهای آنتروپومتریک زمان تولد به عنوان یکی از شاخصهای مهم بهداشتی با روند رشد و تکامل و بقایی نوزادان در آینده پیوند نزدیک دارد. رشد جنین به دسترسی کافی به مواد غذایی بستگی دارد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت تغذیه ای زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر خدابنده در دوران بارداری و ارتباط آن با روند رشد کودکان آنها تا 24 ماهگی در سال 1399 انجام شده است.
روش انجام کار
مطالعه حاضر به صورت مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی در سال 1399 در شهرستان خدابنده انجام شد. با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده 475 نفر از مادران مراجعه کننده به پایگاههای بهداشتی شهر خدابنده انتخاب شدند. ابزار جمعآوری دادهها، پرسشنامه استاندارد بارگذاری شده توسط وزارت بهداشت در سامانه سیب میباشد. برای ارزیابی وزن کودک از تـرازوی دیجیتـال و برای قد و دور سر از نوار متری غیرقابل ارتجـاع استفاده شد. دادهها پس از جمعآوری وارد نرمافزار آماری SPSS نسخه 18 شد و با استفاده از آزمونهای آماری کای اسکور، تی مستقل، ANOVA و ANCOVA تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها
نتایج نشان داد که از لحاظ وضعیت تغذیه بیشتر افراد (4/64 %) 308 در حد متوسط بودند. بررسی روند رشد وزن، قد و دور سر کودکان دارای روند صعودی بود. بررسی ارتباط روند رشد وزن، قد و دور سر نشان داد که متغیرهای تحصیلات و وزن بدو تولد نوزاد از عوامل مهم و تاثیر گذار می باشند.
نتیجهگیری
نتایج مطالعه حاضر نشان داد که روند رشد دور سر با متغیرهای تحصیلات و وضعیت تغذیه دارای ارتباط معنی دار می باشد؛ به طوری که متغیرهای تحصیلات و وضعیت تغذیه از عوامل مهم و تاثیر گذار در روند رشد شاخصهای آنتروپومتریک نوزادان می باشد.
کلید واژهها
وضعیت تغذیه، وزن هنگام تولد، قد هنگام تولد، دور سر، روند رشد
عنوان مقاله :
بررسی وضعیت تغذیهای زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر خدابنده در دوران بارداری و ارتباط آن با روند رشد کودکان آنها تا 24 ماهگی در سال 1399
کامنت