عنوان خلاصه پایان نامه : بررسی تاثیر اضطراب ناشی از کرونا بر رفتار خوردن هیجانی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال1400
دفاع پایان نامه دانشجو حدیثه طالبی تحت عنوان بررسی تاثیر اضطراب ناشی از کرونا بر رفتار خوردن هیجانی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال1400 به راهنمایی استاد مهنار صلحی مورخ "1402/2/30" برگزار می¬گردد.
دفاع پایان نامه دانشجو حدیثه طالبی مقطع کارشناسی ارشد رشته آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت تحت عنوان " بررسی تاثیر اضطراب ناشی از کرونا بر رفتار خوردن هیجانی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال1400" به راهنمایی استاد دکتر مهناز صلحی و مشاوره دکتر جمیله ابوالقاسمی مورخ "1402/2/30" در سالن شهید رحیمی برگزار میگردد.
چکیده :
مقدمه: شرایط ایجاد شده ناشی از بیماری کرونا میتواند موجب ایجاد اضطراب شود. هدف این مطالعه تعیین تاثیر اضطراب بیماری کرونا در دانشجویان و رفتار خوردن هیجانی در آنها بود.
روش کار: این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی، روی 273 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد. روش نمونهگیری خوشهای از بین دانشکدهها و در دسترس از بین دانشجویان هر دانشکده بود. داده ها با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد رفتار خوردن داچ (DEBQ) و اضطراب کرونا (CDAS) گردآوری شد. دادهها در نرمافزار SPSS نسخه 26، با استفاده از شاخصهای توصیفی و آزمونهای آماری تجزیه و تحلیل شد
یافتهها: میانگین و انحراف معیار نمره اضطراب کرونا و ابعاد آن در دانشجویان در حد کم بود. میانگین نمرهی رفتار خوردن هیجانی، هیجانی پراکنده، هیجانی واضح و رفتار خوردن مهاری به غیر از محرک خارجی، درحد متوسط قرار داشتند. میانگین نمره اضطراب جسمانی کرونا در دانشجویان غیربومی بیشتر بود(043/0>P). رفتار خوردن هیجانی واضح و مهاری در مردان کمتر از زنان بود ( به ترتیب 003/0>P و001/0>P). با افزایش سن میانگین نمره خوردن مهاری نیز افزایش می یافت(027/0>P ). رفتار خوردن محرک خارجی در دانشجویان بدون شغل بیشتر بود(017/0>P). رفتار خوردن محرک خارجی در دانشجویان پرستاری-مامایی از سایر رشته ها بیشتر بود و با دانشجویان اتاق عمل-بیهوشی تفاوت معناداری داشت(026/0>P) . میانگین نمره رفتار خوردن هیجانی، هیجانی پراکنده و هیجانی واضح در دانشجویانی که سابقه افزایش وزن در 6ماه گذشته را داشتند بیشتر از سایرین بود(007/0>P، 009/0>P، 010/0>P). میانگین نمره رفتار خوردن هیجانی، هیجانی پراکنده، هیجانی واضح و محرک خارجی درافرادی که سابقه رفتار خوردن غیرعادی داشتند بیشتر بود (001/0>P در همه موارد). با افزایش شاخص توده بدنی میانگین نمره رفتار خوردن هیجانی، هیجانی پراکنده، هیجانی واضح و رفتار خوردن مهاری نیز افزایش می یافت(003/0>P، 008/0>P، 001/0>P و 001/0>P).
نتیجهگیری: بین میانگین اضطراب کرونا و رفتار هیجانی خوردن رابطه مشاهده نشد. در طراحی مداخلات ارتقایی در زمینه کاهش اضطراب کرونا باید دانشجویان غیربومی و رشته های علوم آزمایشگاهی-رادیولوژی و در زمینه رفتارهای خوردن هیجانی لازم است دانشجویان زن ودانشجویانی که شاخص توده بدنی بالا دارند مورد توجه قرار گیرند.
کلید واژهها: اضطراب، کرونا، رفتار خوردن هیجانی، دانشجویان
عنوان مقاله : بررسی تاثیر اضطراب ناشی از کرونا بر رفتار خوردن هیجانی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال1400
کامنت