عنوان خلاصه پایان نامه " بررسی ادراکات موانع و منافع پیشگیری از سوانح و حوادث در کودکان زیر 5 سال در مادران مراجعه کننده به پایگاه های سلامت شهر شازنددر سال 1401 "
دفاع پایان نامه دانشجو صدیقه حدادی تحت عنوان " بررسی ادراکات موانع و منافع پیشگیری از سوانح و حوادث در کودکان زیر 5 سال در مادران مراجعه کننده به پایگاه های سلامت شهر شازنددر سال 1401" به راهنمایی خانم دکتر مهناز صلحی مورخ "1402/02/23" برگزار میگردد.
دفاع پایان نامه دانشجو صدیقه حدادی مقطع کارشناسی ارشد رشته آموزش جامعه نگر در نظام سلامت، تحت عنوان " بررسی ادراکات موانع و منافع پیشگیری از سوانح و حوادث در کودکان زیر 5 سال در مادران مراجعه کننده به پایگاه های سلامت شهر شازنددر سال 1401 " به راهنمایی استاد دکتر مهناز صلحی مورخ "1402/02/23" در سالن شهید رحیمی دانشکده بهداشت، برگزار می گردد.
چکیده :
مقدمه
زمینه و هدف: حادثه به طور کلی وقوع پدیده های نوظهور و ناگهانی است. در طول تاریخ، سوانح و حوادث همواره یکی از عوامل تهدید کننده زندگی انسان ها بوده است. مطالعات اپیدمیولوژیک انجام شده،نشان داده اند که حوادث از مهمترین مشکلات مرتبط با سلامتی جوامع مختلف است بررسی ها نشان می دهد که اولین علت مرگ در 5 سال اول زندگی کودکان سراسر جهان سوانح و حوادث می باشد. این پژوهش با هدف تعیین ادراکات موانع و منافع پیشگیری از سوانح و حوادث در مادران کودکان زیر 5 سال مراجعه کننده به پایگاه های سلامت شهر شازند انجام شد.
روش کار: این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی روی 250 نفر از مادران دارای کودک کمتر از 5 سال مراجعه کننده به پایگاه های سلامت شهرستان شازند انجام شد. ابتدا تعداد مادران دارای کودکان زیر پنج سال مراجعه کننده به پایگاه های سلامت شهرستان شازند مشخص شد. در مرحله بعد متناسب با جمعیت هر مرکز تعداد نمونه های مورد نیاز محاسبه و سپس به روش نمونه گیری تصادفی ساده از روی فهرست نام مادران مراجعه کننده به مراکز و خانه های بهداشتی انتخاب شد. معیار ورود به مطالعه تمایل مادر و تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت بودن، سواد خواندن و نوشتن داشتن و داشتن حداقل یک فرزند بود . معیارهای خروج عدم تمایل مادر بر ادامه شرکت در مطالعه و تکمیل ناقص پرسشنامه بود. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه معتبر و پایا بر گرفته از مطالعه پورالعجل و همکاران بود. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 25 وارد و با استفاده از شاخص های (میانگین، انحراف معیار، تعداد و درصد) توصیف و با استفاده از آزمون های آماری کای دو، t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شد. برای برازش مدل چندگانه و بررسی اثر همزمان متغیرهای مستقل بر نمره ادراکات منافع و موانع از رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد. سطح معناداری نیز کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته ها: براساس یافته های این مطالعه میانگین و انحراف معیار منافع درک شده 12/3 ± 70/31 بود به طوری که بیشترین نمره آن 36 و کمترین نمره 20 بود. موانع درک شده دارای میانگین و انحراف معیار 16/6 ± 5/17 بود به طوری که بیشترین نمره آن 30 و کمترین نمره 5 بود. عملکرد دارای میانگین و انحراف معیار 24/3 ± 91/35 بود. به طوری که بیشترین نمره آن 40 و کمترین نمره 12 بود. بین میانگین موانع درک شده و تعداد افراد خانوار و تعداد فرزندان، سن مادر، سن پدر اختلاف معنی داری مشاهده شد( 043/0= P، 044/0= P)،032/0= P).
نتایج آزمون رگرسیون چندگانه نشان داد منافع درک شده با ضریب بتای 170/0 و آماره 662/2 = t تنها پیش بینی کننده پیشگیری از سوانح و حوادث در کودکان زیر5 سال توسط مادران بود) 05/0P.value<). به این معنا که با افزایش یک انحراف استاندارد به منافع درک شده، عملکرد مادران در پیشگیری از سوانح و حوادث کودکان به میزان 170/0 انحراف استاندارد افزایش می یافت.
نتیجه گیری: در برنامه ریزی های آموزش به مادران در خصوص پیشگیری از سوانح و حوادث در کودکان زیر 5 سال باید بیشترین تاکید بر روی منافع درک شده و افزایش ادراکات مادران در این زمینه صورت گیرد.
کامنت