جلسه دفاع از پایان نامه خانم مینو آریان پور، کارشناسی ارشد رشته آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت برگزار شد
دفاع پایان نامه دانشجو مینو آریان پور مقطع کارشناسی ارشد رشته آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت تحت عنوان " بررسی پیش بینی کننده های قصد انجام غربالگری سرطان دهانه رحم براساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده و ارتباط آن با موانع و منافع درک شده در معلمان زن ناحیه ٢ کرج استان البرز سال 1401" به راهنمایی استاد خانم دکتر ملیکا خارقانی مقدم و مشاوره خانم دکتر جمیله ابوالقاسمی مورخ 7 شهریور 1403 در اتاق هم اندیشی برگزار شد.
چکیده :
مقدمه
سرطان دهانه رحم ی ک معضل بهداشتی جهان ی است که با غربالگری منظم قابل پی شگیری و درمان است، اما جذب غربالگری در سطح مطلوب نیست. مطالعه حاضر با استفاده از تئوری رفتار برنامهریزیشده (TPB (به بررسی عواملی م یپردازد که بر قصد زنان برای انجام غربالگری تأثیر میگذارند و رابطه بین قصد و موانع درکشده را تحلیل میکند. این پژوهش با هدف تعیین پ یش بین ی کننده های قصد انجام غربالگری سرطان دهانه رحم براساس تئوری رفتار برنامه ر یزی شده و ارتباط آن با موانع و منافع درک شده در معلمان زن ناحیه ٢ کرج استان البرز سال 1401 انجام شد.
روش انجام کار
پژوهش حاضر ی ک مطالعه مقطع ی از نوع توصیفی -تحلیل ی می باشد، که بر روی ٢00 معلم زن ناحیه ٢ کرج استان البرز در سال 1401 صورت گرفت. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته شامل سواالت دموگرافیک، سواالت مرتبط با سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده، موانع و منافع درک شده و سواالت آگاهی از غربالگری سرطان دهانه رحم بود. روایی و پایایی ابزار مورد تائید قرار گرفت پس از آن داده های جمع آوری شده توسط نرمافزارهای 22 SPSS و 24 AMOS تحلیل و بررسی شدند. روشهای تحلیل ی شامل آزمونهای پارامتری و ناپارامتری بهمنظور تحلیل دادهها و معادالت ساختاری به منظور برازش مدل مطالعه بود.
یافتهها
نتایج مطالعه نشان م یدهد که می انگین سن، مدت زمان ازدواج و سن اول ین بارداری در زنان ی که پاپ اسمیر انجام دادهاند، بی شتر از گروهی است که پاپ اسمیر نکردهاند، و ا ین تفاوتها معنادار است
نتیجهگیری
مطالعه حاضر بیان می کند با تمرکز بر هنجارهای اجتماعی قصد افراد برای انجام غربالگری سرطان دهانه رحم را می توان تسریع نمود و با افزایش آگاهی، نگرش مثبت و احساس کنترل بر رفتار میتوان قصد زنان برای انجام پاپ اسم یر را تقویت کرد. بنابراین در برنامههای بهبود رفتارهای سالمتی بای د برای تقویت عوامل ذکر شده برنامه ریزی شود.
کامنت