جلسه دفاع از پایان نامه آقای سید مهدی نظامی، کارشناسی ارشد رشته آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت برگزار شد
دفاع پایان نامه دانشجو سید مهدی نظامی تحت عنوان بررسی تعیین کننده های مصرف خودسرانه مکمل ها براساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده در مردان مراجعه کننده به باشگاه های ورزشی شهر قم در سال 1401به راهنمایی استاد خانم دکتر مهناز صلحی مورخ " 24 مرداد 1403" برگزار شد.
دفاع پایان نامه دانشجو سید مهدی نظامی مقطع ارشد رشته آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت تحت عنوان " بررسی تعیین کننده های مصرف خودسرانه مکمل ها براساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده در مردان مراجعه کننده به باشگاه های ورزشی شهر قم در سال 1401 " به راهنمایی استاد خانم دکتر مهناز صلحی و مشاوره آماری خانم دکتر محبوبه رسولی مورخ " 24 مرداد 1403" در سالن کنفرانس برگزار شد.
چکیده :
مقدمه
در چند سال اخیر رشد چشمگیری در صنعت مکمل های ورزشی به وجود آمده است و به دنبال آن انگیزه استفاده از این مکمل ها به منظور بهبود سلامتی و ارتقاء سطح عملکرد ورزشی افزایش یافته است.این پژوهش با هدف بررسی تعیین کننده های مصرف خودسرانه مکمل ها براساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده در مردان مراجعه کننده به باشگاه های ورزشی شهر قم در سال 1401 انجام شد.
روش انجام کار
در این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی – تحلیلی پس از نهایی شدن پرسشنامه و تعیین روایی و پایایی ابزار و انجام اصلاحات لازم، با روش نمونه گیری خوشه ای ابتدا از بین باشگاه های ورزشی در شمال، جنوب و غرب و شرق شهر قم، تعدادی باشگاه مورد نیاز انتخاب شد و سپس در هر باشگاه از بین مردانی که خودسرانه مکمل مصرف می کردند با روش نمونه گیری در دسترس 250 نفر وارد مطالعه شدند. محقق با حضور در باشگاه ها پس از توضیح در باره هدف از انجام مطالعه و نحوه تکمیل پرسشنامه ها، فرم سوالات مصرف خودسرانه مکمل (شامل مقدار و دفعات مصرف، نوع مکمل، محل تهیه، انگیره مصرف و فرد تجویز کننده) و پرسشنامه استاندار زمینه یابی مکمل های ورزشی هاسمن شامل سوالات درباره قصد رفتار، نگرش فردی، نرم انتزاعی و کنترل رفتاری درک شده است در این افراد تکمیل شد. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 24 وارد و پس ازپالایش و بررسی نرمال بودن آنها با استفاده از شاخص های آماری توصیف و با کاربرد آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها
سن شرکت کنندگان به طور متوسط 52/27 (03/7 SD=) بود. اکثر شرکت کنندگان مجرد بودند (65%) ،57% دارای شغل آزاد و مهندس بودند همچنین 88درصد شرکت کنندگان تحصیلات کارشناسی و کمتر داشتند. حدود 45درصد شرکت کنندگان دو بار در روز از مکمل ها استفاده می کردند. میانه دفعات استفاده 2 بار در روز بوده است. 4/46% شرکت کنندگان کراتین مصرف می کردند .اکثر شرکت کنندگان (85%) پیشنهاد مصرف مکمل را از طرف مربی خود دریافت کرده بودند. دلیل مصرف مواد مکمل بیش از نیمی از شرکت کنندگان افزایش وزن و افزایش اندازه عضله و افزایش قدرت بود. اکثر شرکت کنندگان (50درصد) مواد مکمل خود را از داروخانه تهیه می کردند و محل بعدی فرد معتمد است (40%). 59 درصد شرکت کنندگان در این مطالعه برای استفاده خودسرانه از مواد مکمل بین 2 تا 4 دلیل ذکر کردند. میانگین نمره نگرش در افراد با تحصیلات ارشد و بالاتر بیشتر از گروه دیگر است.
نتیجهگیری
وضع سازه های قصد، نگرش، نرم انتزاعی و کنترل رفتاری درک شده مطرح شده در تئوری رفتار برنامه ریزی شده در مردان مراجعه کننده به باشگاه های ورزشی شهر قم متوسط بود و ضروریست مداخلات و برنامه ریزی های آموزشی جهت ارتقاء وضعیت این سازه ها در این مردان انجام شود.قصد در افرادی که به خاطر سلامت عمومی مواد مکمل استفاده می کردند کمتر از افرادی بود که به دلایل دیگر از مکمل استفاده می کردند. متغیرهای تحصیلات، دلیل استفاده از مکمل و تعداد دفعات استفاده از مکمل در روز از عوامل پیش بینی کننده نمره نگرش بودند.متغیرهای تحصیلات، دلیل از استفاده از مکمل، وضعیت تاهل و سن از عوامل پیش بینی کننده نمره نرم انتزاعی بودند. از بین متغیرهای مستقل مورد بررسی، تنها دلیل استفاده از مکمل پیش بینی کننده نمره کنترل رفتاری درک شده بود.
کلید واژهها
مصرف خودسرانه مکمل، تئوری رفتار برنامهریزی شده، باشگاههای ورزش، مردان
عنوان مقاله : تعیین کننده های مصرف خودسرانه مکمل ها براساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده در مردان مراجعه کننده به باشگاه های ورزشی شهر قم در سال 1401
کامنت